
HAZIRLANIŞI:4 su bardağı un karıştırma kabına alınır ve ortası havuz şeklinde açılır.havuza maya, süt ve sıvıyağ konularak karıştırılır. daha sonraalabildiği kadar ılık su ile hamur yoğrulur.hazırlanan hamur 5 dk .mayalandırılır.bu sırada iç harç hazırlanır.bunun için; soğanlar doğranır, sıvıyağda sotelenir.daha sonra 1 demet ıspanak doğranarak sotelenen soğanlara ilave edilir.tuzu ve karabiberi ilave edilerek pişirilir.bu sırada mayalanmış hamur 4 bezeyeayrılır.merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. hamur daha boşken kenarlarıiçe doğru kıvrılır.orta kısmına ıspanaklar konur.üzerine kaşar peyniri rendelenir.ıspanakların tam orta kısmına yumurta kırılır.ıspanakların üzerine tereyağıkonularak fırına verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder