20 Kasım 2007 Salı

Ekşili Köfte

MALZEMELER: 400 gr kıyma1 tutam maydanoz1 çay b.pirinç1 soğan1 havuş1 patates1 yumurtatuz,karabiberterbiyesiçin:1 su b.yoğurt1 limon2 çorba k.unsu
üzeri için:1 çorba k.tereyağnanepulbiber
HAZIRLANIŞI:Ekşili köfte için ilk olarak karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan,pirinç, maydanoz,yumurta alınır.tuzu ve baharatları ayarlanarak yoğrulur.hazır olan köfte fındıktan biraz büyük olacak şekilde top top yapılır.köftelerilk önce sıcak suya daldırılıp çıkarılarak kara suyu alınmış olunur.dahasonra bir tencerede sıcak suya alınır. havuç ve patatesler de daha sonraküp doğranarak ilave edilir.ekşili köftenin terbiyesi için ise;yoğurt,limon, un vesu bir kaba alınarak alınark çırpılır.köfteler pişince terbiye bir yandankarıştırılarak köftelere ilave edilir ve biraz daha pişince ocaktan alınır.tereyağı, nane ve pulla hazırlanan sos ile servis yapılır.

Hiç yorum yok: