20 Kasım 2007 Salı

Hurmalı Tart

MALZEMELER: 1 kg trabzon hurması1 su b.tozşeker2 çorba k.nişasta hamuru için:2.5 su b. un1 tatlı k.kabartma tozu1 su b. badem tozu1 su b. toz şeker125 gr. tereyağı1 fiske tarçın,muskat1 limon kabuğu rendesi 1 yumurtabuzlu su HAZIRLANIŞI:2.5 su b. un karıştırma kabına alınır.şeker, kabartma tozu ve toz bademeklenerek karıştırılır.eritilmiş tereyağı, yumurta muskat ve limonkabuğu rendesi de eklenerek hamuru hazırlanır.hamurdan üzeri içinbiraz ayrılır. kalan hamur .kalıp büyüklüğünde açılır yağlanmış unlanmıştart kalıbına alınır.iç harcı için;hurmalar bir kaba alınır.tozşeker ve nişastaekelnerek blenderle ezilir.tart hamurunun üzerine dökülür.daha sonraayrılmış hamurdan şeritler yapılarak süslenir.önceden ısıtılmış fırında170 dercede pişirilir.

Hiç yorum yok: